Alopecia

Alopecia spre deosebire de calviția comună este o condiție care poate să afecteze pe oricine, bărbați, femei și copii, cu impact puternic asupra vieții persoanei, instalându-se brusc și fără o cauză evidentă. Ea este clasificată în funcție de severitate, în funcție de cât de mare este suprafața de pe care s-a pierdut părul. Dintre tipurile de alopecia care există, cea mai des întâlnită este alopecia areata.

La Hair O’Dot îți oferim o soluție reală indiferent dacă te confrunți cu Alopecia Areata, Totalis, de Tracțiune, Universalis, Diffusa, Barbae, Cicatriceală*.

Tipuri de Alopecia

Alopecia Areata

Reprezintă condiția în care se pierde o parte a pilozității capului, însă nu în totalitate. De obicei, pierderea părului constă în căderea câtorva șuvițe, în orice zonă a capului. Începe cu câteva suprafețe rotunde de pe care se pierde părul, și care se poate extinde rapid.

Alopecia Totalis

Este atunci când se pierde întreaga pilozitate craniană, dar nu și părul din alte regiuni ale corpului – și de regulă, nu cad genele și sprâncenele.

Alopecia Universalis

Se referă la situația în care se pierde tot părul de pe cap și de pe corp, inclusiv genele și sprâncenele.

Alopecia Diffusa

Această formă de Alopecia este atunci când se pierde o parte a părului de pe o bună parte a capului sau a corpului, fiind destul de dificil de diferențiat între această formă de alopecia și altele.

Alopecia Barbae

Este specifică bărbaților și afectează doar barba.

Alopecia de Tracțiune

Apare de obicei în zona de tragere repetitivă sau persistentă a firelor de păr.

Alopecia Cicatriceală

Este o formă rară de Alopecia în care foliculii de păr sunt distruși, iar în loc de foliculi sunt formate țesuturi cicatrizate.